Ekonomi

Deprem bölgesindeki su tesisleri inceleniyor

10 ili etkileyen depremlerin ardından bölgede 110 baraj ve 30 göletin durumu hakkında Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Bu anlamda toplam 79 tesis incelendi. Tehlike arz edebileceğini düşündüğümüz için bu tesislere öncelik verdik. Gerisini de aynı şekilde inceleyeceğiz ama bu 79 tesisin 72’sinde bir sorun yok ve biz teşkilat olarak 7 tesisi biraz daha takip etmemiz gerektiği şeklinde bir fikir geliştirdik.” Devlet Su İşleri tesislerinin depremden zarar görmemesinin önemli olduğunu belirten Kirişci, bölgede 140 tesisin bulunduğunu ifade etti.

“Bakanlık olarak sahadayız”

“Adana Bölge Müdürlüğü olarak bu bölgeyi söylüyorum. Diyarbakır, Elazığ, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’dan oluşan bölge müdürlüklerimiz. Biz de bu baraj ve göletlerin kendi görev alanlarında olsalar bile tehlike oluşturup oluşturmadığını araştırmaya gittik. Bu kapsamda 110 adedi baraj, 30 adedi gölet olmak üzere toplam 140 tesis bulunmaktadır. Bu barajlardan 15 tanesi özel bir kolla ilgilidir. EÜAŞ ile iş birliği yaparak ve onlardan aldığımız bilgilerle hareket ederek barajlarımızın durumunu değerlendirme fırsatı bulduk. Bu anlamda toplam 79 tesis incelendi. Tehlike arz edebileceğini düşündüğümüz için bu tesislere öncelik verdik. Gerisini aynen inceleyeceğiz ama bu 79 tesisin 72’sinde bir sorun yok ve biz teşkilat olarak 7 tesisi biraz daha takip etmemiz yönünde bir niyet geliştirdik.”

Bakan Kirişci, Adana’da Seyhan ve Çatalan barajlarında sorun olmadığını belirtti.

Bakan Kirişci, bakanlık olarak 5 bin 664 işçi, 1221 araç, 6 helikopter ve 1 uçakla bölgede olduklarını vurguladı.

Bakanlığa bağlı misafirhanelerin konaklama kapasitesinin 6 bin 700 olduğunu anlatan Kirişci, bu anlamda vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için hizmet verdiklerini kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu